Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 ÖT Smygehuk FF 22 15 5 2 50
2 Bosniska FK Behar 22 15 3 4 48
3 Vellinge IF 22 14 3 5 45
4 Lilla Torg FF 22 12 3 7 39
5 Vellinge FF 22 11 3 8 36
6 MF Pelister 22 10 4 8 34
7 AIF Barrikaden 22 8 6 8 30
8 Skabersjö IF 22 9 1 12 28
9 IFK Klagshamn 22 8 3 11 27
10 Lindeborgs FF 1948 22 8 2 12 26
11 Anderslövs BoIK 22 3 2 17 11
12 BK Skansen 22 1 1 20 4

Match

Bosniska FK Behar

1 - 0
Albäcksvallen, Trelleborg
16 augusti 2015
13:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Bosniska FK Behar - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael – Alex E ”gammal” (att skilja från ”Alex E ny” som spelat mittback de senaste säsongerna och är ny i föreningen om man jämför med denna Alex som gjort många säsonger i föreningen innan han gjorde en sejour i Lilla Torg för att sedan komma tillbaka till oss), Henke, Naim, Adam – Linus, Martin, Johan E, Jamal – Majed – Farhad

Avbytare var Mohamed som spelade sista knappa halvtimmen som höger yttermittfältare och Paa som spelade sista 25 min:a som anfallare och Andy som inte spelade alls.

Taktiken var att spela grisfotboll, spela kompakt och defensivt, gärna småmaska lite när tillfälle gavs och hellre tjonga upp bollen än chansspela för att hålla 0-0 så länge som möjligt och få dem att bli stressade och börja gnälla och kanske också ge oss kontringsmöjligheter om de satsade allt mer på att göra ett första mål.

Taktiken var nära att gå om intet redan efter 1 minut när en av deras spelare kom helt ren med Mikael efter försvarsslarv från vår sida. Bosniska-spelaren hade dock den goda smaken att lyckas skjuta utanför från 7-8 m rakt framifrån.
Första 20 kännetecknades i övrigt av att de spelade runt ganska vackert med ett tillslag och rörde sig bra men utan någon riktig spets på anfallen. Vi lyckades oftast störa dem så pass att det aldrig blev riktigt farligt.

Efter 23 min bytte de in sin anfallare Edin Cakovic som är stor och tung samtidigt som han är bra både på huvudet och på små ytor och gjort 20 mål i serien. Detta innebar en klar scenförändring. Nu skapade våra motståndare massor av hörnor, hel- och halvchanser. I den 29:e min var det ett rent under att de inte fick in bollen. Efter en hörna räddade först Henke bollen på mållinjen men någon sorts omöjlig spark och sen var den på väg in ytterligare 2 gånger från någon meters håll innan vi med tur och skicklighet (och fr.a. deras oskicklighet) fick undan bollen. Lite senare hade de ytterligare ett jättefint läge där det tunga skottet gick en bit över.

Precis när man börjat hoppas att vi skulle kunna hålla 0-0 halvleken ut och de dessutom börjat gnälla allt mer på varann fick de i den 41:a min in det ledningsmål som skulle visa sig bli matchens enda. Det var en nick, efter en markeringsmiss från vår sida efter en hörna, som resulterade i mål.

Vi hade haft en rätt kraftig medvind i första halvlek och Bosniska fick nu en än kraftigare i andra – en vind de behärskade relativt dåligt, många bollar rann ifrån dem. Som väntat satsade man fortsatt framåt. Man var inte nöjda med 1-0 utan jagade bättre målskillnad att få med sig i toppstriden och tyckte säkert att det var ganska riskfritt att satsa hårt framåt eftersom vi hotat dem tämligen lite i första halvlek.

Till att börja med hade man väldigt dålig spets på sina anfall och slarvade också en hel del vilket gjorde att vi nog fick vår bästa period bollinnehavsmässigt under matchen. Efter en kvart började vi åter tappa och en del började se riktigt trötta ut i vårt lag. I den 61:a resp. 65:e min hade de två superlägen att öka på sin ledning men sköt i det första läget utanför medan Mikael avvärjde det andra. I samma veva ville våra motståndare vid två tillfällen ha straff. Den ena vore väl inte helt orimlig men den andra var en boll som sköts på (studsade upp på?) Johans hand utan att han hade haft minsta möjlighet att avvärja det om han inte blixtsnabbt fått låna en såg och med ett raskt snitt avlägsna den aktuella kroppsdelen.

I den 69:e minuten hade vi sen en gyllene chans att få till den kvittering som verkligen skulle skakat våra motståndare. Efter försvarsslarv från deras sida befann sig Linus plötsligt helt ensam med målvakten men hade ganska dålig vinkel och skottet gick en dryg meter utanför bortre stolpen. Bosniska verkade därefter inse att det nog vore bättre för dem att försöka slå vakt om sin ledning än att chansa på att få till fler mål och tog nu precis varje chans att maska på ett sätt som ställde våra försök till detsamma i början av matchen fullständigt i skugga. Varje inkast, varje frispark, varje hörna och varje inkast tog evigheter. Domaren la visserligen till lite tid för detta men inte alls så mycket som vore motiverat.
Sedan Paa haft en nick tätt utanför med cirka kvarten kvar hände inte mycket mer än att maskningen successivt accentuerades och att våra motståndare av någon anledning trots att de ledde började att högljutt ifrågasätta allt fler domslut.

Vi nådde alltså inte riktigt fram till att ta poäng och var absolut inte förtjänta av någon men vi gjorde en väldigt bra kämpainsats och visade god moral också i alla andra avseenden. Resultatmässigt måste matchen ses som mycket hedrande. Vi möter serieledarna på bortaplan och saknar ett otal av våra bästa spelare och har svårt att skrapa ihop de 13 spelare vi (förutom Andy) till slut ställde upp med.

Bosniska Behar är mycket bra offensivt även om effektiviteten idag lämnade en del övrigt att önska. De är också nästan på alla platser mycket bra på huvudet och vann massor av höjddueller mot spelare i vårt lag som nästan aldrig förlorar någon annars. Precis som deras huvudopponent om seriesegern Vellinge IF så är de dock betydligt bättre offensivt än defensivt där de känns sårbara även om vi bara undantagsvis var särskilt nära att kunna utnyttja detta idag.

Avslutningsvis:
1. Mikael var strålande i målet, lugn och säker på allt han hade att göra och det var mycket – förutom skotten många nerplockade hörnor och andra inlägg och säker med fötterna vid bakåtspel.
2. Även om vi tyckte att han borde lagt till lite mer tid och borde gett Bosniska Behars spelare betydligt fler gula kort än de fick – dels p.g.a maskningar, filmningar och bortskjutande av bollen efter avblåsningar dels och framför allt för enorma och utdragna protester från i stort sett hela laget efter en utebliven straff – så tyckte vi alla att domaren var MYCKET bra. Stor auktoritet och integritet och bra kontakt med spelarna.

Statistik: Hörnor: (våra siffror först) 2-9 Avslut på mål: 1-9 Avslut utanför: 4-9
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Adam Gustafsson 1 0 0 0 0 0
Alexander Ericsson 1 0 0 0 0 0
Farhad Hassan Ramazan 1 0 0 0 0 0
Jamal Yusef 1 0 0 1 0 0
Johan Ekberg 1 0 0 1 0 0
Maetham Naim 1 0 0 0 0 0
Majed Mahdi 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Mohamed Hafez Utespelare 1 0 0 0 0 0
Paa Kwesi Essuman 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 2 maj 2015, 13:00 AIF Barrikaden - Bosniska FK Behar 2 - 1